Priprema Pastai sušene testenine

Razlog zašto se Pastai testenina kuva samo 3 minuta je što naša testenina ne sadrži aditive i učvršćivače, veštačke suplemente, guar gume i “prelepe” E brojeve. A šta sadrži, pitate se sad? Pa sadrži puno povrća. Naše šarene paste se “boje” povrćem, te se samim tim i drugačije kuvaju i pripremaju.Dakle, kad ste već kupili Pastai testeninu ili je kojim slučajem dobili na poklon, vreme je da krenete sa pripremom. Velika šerpa i mnogo ključale vode su vam neophodni. Za pakovanje Pastai testenine od 400g dovoljno vam je 5 l vode, kašičica soli i kašika ulja. Testeninu postepeno spuštajte u ključalu vodu. Kako budete spuštali testeninu, voda će prestati da ključa te je potrebno pojačati vatru dok voda ponovo počne da ključa. Ne zaboravite da s vremena na vreme promešate testeninu kako se ne bi zalepila za dno šerpe. Kuvajte testeninu 2 minuta i smanjite vatru. Kuvajte još 1 minut procedite testeninu i prelijte je hladnom vodom.Ukoliko recept predviđa da se testenina kratko proprži sa sosom, bolje ocediti je pre nego što bude sasvim kuvana.Savet: Ukoliko želite da prekinete kuvanje, sipajte malo hladne vode u šerpu i odmah ocedite testeninu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *