Priprema Pastai sveže testenine

Dragi naši, drago nam je da čitate ovo, jer to znači da ste stigli do pripreme vašeg najukusnijeg obroka. Ne sumnjamo u vaše umeće, ali evo nekoliko smernica za pripremu Pastai sveže testenine. Pre svega, trebaće vam velika šerpa i dosta ključale vode. Za kuvanje sveže testenine preporučujemo da težinu testa pomnožite sa osam (8) i tako dobijete količinu vode koja vam je dovoljna za pripremanje testenine. Dakle, ako kuvate 500g sveže testenine, sipajte 4 l vode. Bilo bi dobro da u vodu dodate i jednu kašiku ulja i soli po izboru. Punjenu testeninu (raviole) ubacujemo tik pre nego što voda proključa kako bismo sprečili da jako kipuća voda otvori raviole i nadev iscuri. Ova vrsta testenine zahteva posebnu pažnju tokom kuvanja. Raviole su gotove kada isplivaju na površinu vode. Ukoliko volite malo mekše raviole, možete ih kuvati još neko vreme. U tom slučaju, važi osnovno pravilo u kulinarstvu a to je probanje. Ako iz nekog razloga, ne stignete da ih pripremite sveže, Pastai raviole možete zamrznuti. Poređajte na tacnu raviole jednu pored druge, odložite ih u zamrzivač na 15 minuta i izvadite ih napolje. Tako ohlađene raviole stavite u kesu/posudu za zamrzavanje hrane i vratite u zamrzivač. Najbolje ih je upotrebiti u roku od 3 meseca. Priprema zamrznutih raviola je ista kao i svežih. Ne zahteva dodatno odmrzavanje,već ih tako zamrznute spuštate u vodu na isti način i po uputstvu za kuvanje sveže punjene testenine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *