Pesto od oraha

| 4 porcije/ 25minuta

SASTOJCI:

  • 1 čen belog luka
  • morska so
  • 6 grančica svežeg majorana (samo listovi)
  • 100 g očišćenih oraha
  • 225 ml ekstardevičanskog maslinovog ulja
  • 50 g parmezana

Predlog: Pastai začinska testenina 400g 

POSTUPAK:

Izgnječite beli  luk s prstohvatom soli u avanu. Dodajte većinu listova majorana (sačuvajte nekoliko lepih) i krupno seckane orahe. Sve dobro izgnječite tako da dobijete zrnastu pastu, a tada dodajte 75 ml ulja i nastavite da gnječite. Postepeno dodajte ostatak ulja, mešajući i lagano gnječeći dok ne dobijete prilično rastresit pesto.

U to sitno narendajte parmezan, dobro promešajte pa polovinu prespite u veliku činiju, a ostatak stavite u hermetičnu teglu. Možete ga držato u frožideru do 2 nedelje.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *