Ravioli zapečeni u rerni

Dobar dan dragi moji i drage moje. Ne znam kako drugačije da vam predstavim ovaj recept do- pinjoli su vam zapravo jestiva semena bora! To seme za ljudsku upotebu je malo skuplje, a opet vrlo hranjivo i ukusno, verovali ili ne. Ovih 50g pinjola što ide u ovu špeciju sadrže oko 400 kcal tako da vam predlažem: samo opušteno.
  • 2,5  dl pavlake za kuvanje
  • 50 g pinjola
  • 30 g parmezana
  • 1 vezica peršunovog lista
  • muskantni oraščić
  • maslinovo ulje

Pola ovih namirnica, u stvari ide u sos. U posudu stavim pavlaku za kuvanje, peršun, parmezan, polovinu pinjola i prstohvat muškatnog oraščića, pa sve dobro izmiksam štapnim mikserom, da dobijem pastu (pasta za pastu! Baš sam danas duhovita!)

Vatrostalnu posudu premažem puterom (ja i meso pečem u vatrostalnoj, samo kolače u metalnoj) poređam u nju raviole od spanaća punjenih sirom, prelijm ih kremom od pinjola i ukrasim preostalim pinjolima. Sve u svemu, recept se svodi na malo miksaj, naređaj i stavi u pećnicu.

Pečete na 200°C oko 20 minuta. Naravno da zavisi od vaše rerne. Ako ste je nasledili od bake ili mame ili ste pak student u kiriji a gazda je kupio šporet ’86 by Ei Niš , to će biti na 180 imaginarnih °C jedno 30 minuta sa sve okretanjem prednje strane na zadnju jer prednji grejač jače radi od zadnjeg! No, svakako ćete uživati u ovoj špceiji.

Pijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *