Salata sa testeninom, grilovanim paprikama i maslinama

Ovo je prava letnja salata – pređeleo. Oni dani kada roštiljate sa prijateljima i treba vam nešto dok čekate meso. A može i uz meso (verovatno sam tako slatka i okrugla jer jedem meso i testeninu). Ali, dosta o mojoj zgodnoći, proleće kuca na vrata pa evo recept da iznenadite voljene:

  • 400 g Pastai začinske testenine
  • 2 zelena  i 2 crvena paprika
  • morska so
  • 12 crnih ili zelenih maslina
  • 1 koren celera
  • ½ veze  listova svežeg peršuna
  • ½ veze  listova svežeg bosiljka
  • maslinovo ulje
  • sok od 1 limuna

PRIPREMA:

Paprike stavite u gril tiganj ili u rernu ili roštilj. Izgrilovane paprike  pokrijte dok se ne upare jer ih tako lakše ogulite i ošistite od semenki.

U međuvremenu, skuvajte Pastai začinsku testeninu (ja sam pravila sa: testenina sa spanaćem,  testenina sa čili papričicamatestenina sa koprivomžute taljatele, taljatele od spanaća ) da budu al dente (znači, ako je u pitanju Pastai začinska testenina 2 minuta je dovoljno) , a onda ih ocedite i isperite hladnom  vodom, da se ne bi prekuvale.

Očišćene paprike isecite na kockice.Masline uvek kupujem bez koštica i  presečem na pola jer nije poenta da ukus masline dominira. Celer isečete na četvrtine da se brže skuvapa, pa kada je skuvan na sitne kockice.

Sve stavite  u veliku činiju (najveću što imate, pa još malo veću) , dodajte lišće peršuna i listove bosiljka. Zalijete malo maslinovim uljem, so, pola ili ceo limun (od ukusa do ukusa) i neštno promešate da ne bi izgnječili sve sastojke.

Bonus: Ova salata ide fenomenalno uz pileća krilca sa roštilja.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *