Pastai ravioli sa pršutom i crvenom paprikom

Dobar dan dragi moji. Ne znam za vas ali u mojoj familiji sušeno meso dođe kao rod rođeni – uvek dobro došlo.

Pršut samo probali uz sve pa tako i uz testeninu. Podeliću sa vama ovaj lagan i brz recept koji ne goji. Realno, Pastai testenina ne sadrži učvršćivače i veštačke boje tako da se vari vrlo lako i nemate onaj osećaj kao da ste pojeli kamen kada se najedete od nje (iznenadićete se kada probate). A realno, možete možete ovaj recept isprobati i sa raviolama punjenim pršutom i sirom.

  • Pastai testenina 400 g
  • 1 glavica crvenog/crnog luka
  • 2 crvene paprike očišćene
  • 120 g tanko sečene pršute
  • ½ sveže crvene papričice
  • 1 veliki paradajz
  • ½ veze svežeg peršuna
  • Morska so
  • Mleveni crni biber
  • Maslinovo ulje
  • Sok od 1 limuna
  • Parmezan

POSTUPAK:

Iseckam luk, papriku, pola pršute na sitne komadiće a pola na krupnije komade, papričicu i listove peršuna. Paradajz ide na četvrtine, pa odstranim semenke, zatim isečem na kockice.

Pripremim veliku šerpu za testeninu, sipam vode,malo soli i stavim na srednju vatru do ključanja.

Stavim iseckan pršut u veliki tiganj bez ulja na jaku vatru i pržim 5 min (već ste zaključili da obožavam moj veliki tiganj i veliku šerpu ali šta ću kada se sve ovo tako priprema!) Kada je pržena prebacim je na kuhinjski papir da se ocedi.

Voda u šerpi je proključala te dodam Pastai (predlog: ravioli , testenina sa ukusom cimeta, spanać, majčina dušica, čili , taljatele) koji standardno kuvam 2–2 i po minuta (sveža testenina dok ne ispliva na površinu) , ne više. U međuvremenu, vratim tiganj na srednje jaku vatru i u njega sipam oko 3 kašike ulja. Ubacim luk, papričicu, crvenu papriku, pa pržim oko 1 minut. Krupno isečenu preostalu pršutu dodam u tiganj, zajedno s listovima peršuna, malo soli i bibera.

Pre nego ocedim testeninu, oko 2dl ostavim sa strane ako mi se sos zgusne da imam sa čim da ga razredim. Ostatak vode u kojoj sam kuvala Pastai istresem u sudoperu a testeninu sipam u sos koji nisam sklonila sa srednje vatre. U tiganj nacedim limunov sok, ubacim seckani paradajz i rendani parmezan. Dobro promešam tako da dobijete finu, ujednačenu masu.

E sad. Kada rasporedim Pastai sa sosem na tanjire, od gore pospem onu sitno seckanu, hrckavo pečenu pršutu sa početka i parmezan. Može i rendani limun i peršun, ali to zavisi od ukusa do ukusa.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *