Čili Pastai testenina sa mocarelom

Lično sam ljubitelj čili papričica, feferona, tucane paprike i svih mogućih izvora ”ljutine” koja se dodaje u jela. Tako sam i došla do Pastai školjkica sa čili papričicama. Pored toga što sam ih kuvala uz paprikaš jer moji baš i nisu u fazonu ljutog paprikaša (kako ga sav normalan svet jede 😉 ) jedno veče sam ih pripremaila kao hladnu salatu jer su nam banuli nenajavljeni gosti iz daleka. Imam neke fotke od te večeri ali nisu baš za sajt.

Sve u svemu, treba vam:

Isečeš na sitno, iscepkaš mocarelu. Opereš rukolu pa i nju iscepkaš na sitnije delove. Skuvaš Pastai testeninu u slanoj vodi (NE zaboravi da se Pastai kuva 3 minuta i NI minut duže), ocediš je, prespeš u neku najlepšu činiju koju imaš i ubaciš mocarelu. Sačekaš koji minut da se prohladi da ti rukola ne bi uvenula od toplote, dodaš rukolu, zaliješ maslinovim uljem, promešaš i voila!

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *