Taljatele od spanaća sa tunjevinom i crvenom lukom

Ne znam za vas, ali kod nas u kući postimo sve postove. Kada su sreda i petak u pitanju iskreno, to kako kad. Ranije smo se držali strogo i tih dana, ali kako su stigli klinci, posao, život… Nije to neki izgovor samo trenutno nismo dovoljno organizovani za to. Elem, poenta priče je da smo uz post počeli da jedemo mnogo više ribe i da uživamo u istoj. E sad, to što i tunu iz konzerve nazivamo ribom, to je nešto drugo. ALI, hoću da kažem da sam od mladosti, samačkog života i brzog obroka tipa – paštete i `leba sam se pomerila do brzog ručka tipa testenina, luk i konzerva tune koju uvek imamo u kući (…jer nedajbože smaka sveta…)!

Kapirate li razliku? Ovo drugo je bar napola kuvan obrok koji ne sadrži u nazivu ”pa-šteta” (ko zna vic, ko ne zna neka se raspita) Na sve to sam apgrejdovala (prev. ”poboljšala” ali u ovom slučaju je adekvatnije da upotrebim anglicizam) recept. Više ne koristim stare žute testenine već Pastai začinsku testeninu. Pravila sam i Pastai testeninu od limuna, ali za ovu svrhu imam fotku sa Pastai taljatelama od spanaća.

Znači:

Isečem luk na sitne kockice i pomešam ga sa tunjevinom čije sam ulje pre toga ocedila, čitaj – bacila. Kuvam taljatele od spanaća dok ne isplivaju na površinu vode (poenta kod testenine, posebno sveže jeste da se kuva u najmanje duplo više vode od količine testa sa malo soli i ulja), ocedim ih, sipam uvek u pliću a širu činiju, dodam mešavinu luka i tunjevine, dobro promešam.

Pogledajte još jednom fotografiju- zar ne izgleda kao ručak kralja a ne za studenta? Takav i ukus ima.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *