Pastai limun sa makom

Ovaj recept sam već jednom napisala a onda ga sasvim slučajno skroz obrisala! Jedna sam od obožavatelja Office proizvoda i što bi babe rekle- kunem se u njega. Davno sam naučila da na svaku drugu rečenicu pritisnem „Save“ ali ne znam šta mi bi ovaj put.

Sve u svemu idemo iz početka.

Kod mene u kraju je sasvim normalan „sladak ručak“ ali ne „sladak“ bez šećera kao Pastai slatka testenina već to sve sa šećerom (sos od višanja uz pileće ili ćureće belo, šmare sa pekmezom ili kompotom, zapečene u rerni palačinke sa slatkim sirom…) dok kod muža u kraju slatko je poslastica i kraj. Tako sam neka jela pretvorila u “ ručamo večeru“, “ jel ima nešto slatko? (a da nije jabuka) “ ili “ dolaze nam drugari sa klincima daj obrok da deca hoće da jedu!“

Večeras vam pišem o testu sa makom. Ali ne bilo kojem testu i ne bilo kojem testu sa makom već Pastai limun testenina sa makom!

Znači:

Kuvajte Pastai testeninu u provreloj vodi sa par kapi ulja dva i po do tri minuta. Procedite i provičete na tren pod mlazom vode. Sipate u veću činiju i dodate mešavinu maka i šećera. Dobro izmešate i tanananaaaa poslastica je gotova!!

Prijatno!

Bonus: Ovo sve može i sa rogačem! S tim što u njega dodajte posebno šećer ili bar ja nisam srela mešavinu sa šećerom kao što prodaju mak. Prijatno i ne zaboravite da je poenta ovog recepta limun pasta by Pastai i ta potpuno drugačija aroma koju ona daje ovom jelu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *