Lazanje

Lazanje se prvi put spominju negde u 14. veku kao tradicionalno jelo iz Napulja. Recept za današnje napuljska lazanja, lasagne di carnevale, filuje se kobasicom iz lokalne proizvodnje, malim prženim mesnim okruglicama, tvrdo kuvanim jajima, sirevima ricotte i mocarele i preliva se sa napuljskim raguom, mesnim sosom. Lasagne al forno su slojevito naređane testenina i prelivene ragu sos (bolonjski se razlikuje od napuljskog jer u njega za početak, ne ide kobasica) pa prelivene bešamelovim sosom, i koji odgovara najčešćoj verziji jela izvan Italije, tradicionalno se povezuje sa regionom Emilia-Romagna u Italiji . U drugim regionima, lazanje se može napraviti sa različitim kombinacijama ricotta ili mocarela, paradajz sosom, mesom (npr. mlevena junetina, svinjetina ili piletina) i povrćem (npr. spanać, tikvice, masline, gljive), a jelo je tipično začinjena vinom, belim lukom, lukom i origanom. U svim slučajevima, lazanja su pečene u rerni (al forno).

Pastai u ponudi ima klasične žute lazanje i zelene koje su napravljene sa spanaćem.