Začinska testenina

Začinsko bilje (ruzmarin, origano, peršun, bosiljak, nana) je poznato po sadržaju antioksidanata kao što su polifenolna jedinjenja, zatim minerala i vitamina. Sa druge strane neke začinske biljke sadrže i komponente sa antimikrobnim efektom što može imati povoljan efekat na trajnost svežih proizvoda. Eterična ulja koja se nalaze u začinskom bilju imaju pozitivno delovanje na različite funkcije u organizmu: jačaju imunološki sistem, podstiču cirkulaciju krvi i učestvuju u regulaciji krvnog pritiska, blagotvorno deluju na rad jetre. Primena začinskih biljaka u prehrambenoj industriji je trend nastao kao rezultat potrebe da se potrošačima ponude funkcionalni proizvodi. Zastupljenost testenina sa dodatkom začinskog bilja u strukturi dnevne ishrane omogućava da se koriguju deficiti pojedinih nutrijenta i obezbedi unos određenih biokativnih komponenti u ishrani.


Testenina sa origanom i ruzmarinom

Odlična za pripremu mediteranskih jela.

Pročitaj više…


Testenina sa majčinom dušicom i nanom

Vašim jelima daje poseban ukus i miris i blagotvorno deluje na probavni sistem.

Pročitaj više…


Testenina sa koprivom

Podeljena su mišljenja oko toga da li je volite  ili ne!

Pročitaj više…


Testenina sa peršunom i bosiljkom

Slavu i prepoznatljivost u kuhinjama širom sveta, bosiljak je zaradio sa čuvenim Pesto Genovese sosom

Pročitaj više…


Testenina sa čili papričicama

Pravi izbor za malo hrabrije!

Pročitaj više…

Testenina sa spanaćem

Nepresušni izvor gvožđa